Известие

Collapse
No announcement yet.

още една- две забележчици по 156цата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

значи не е нормално като карам колата нон- стоп през цариградско да ми сочи малко над 50? по принцип на дълъг път къде сочи скалата на термометъра?

Друго нещо, което забелязъх в задръстванията- като си стигне по задръстванията 90 градуса и като спра на някой светофар и колата вдига винаги оборотите над 1000... ~1200- 1500 oборота... винаги! доколкото разбрах лек за това- нема... така ли е наистина?

и трето от днес- напълних догоре и стрелката ми показва че съм на средата между предпоследната чертичка и 100%... това пък от какво иде?!?

много се извинявам че напълних темата с толкова ядове ама... май са си алфа- проблеми тези
    Добавките, тиксото и телта не ремонтират Вашата кола!!!

Comment

Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщение
      значи не е нормално като карам колата нон- стоп през цариградско да ми сочи малко над 50? по принцип на дълъг път къде сочи скалата на термометъра?

Друго нещо, което забелязъх в задръстванията- като си стигне по задръстванията 90 градуса и като спра на някой светофар и колата вдига винаги оборотите над 1000... ~1200- 1500 oборота... винаги! доколкото разбрах лек за това- нема... така ли е наистина?

и трето от днес- напълних догоре и стрелката ми показва че съм на средата между предпоследната чертичка и 100%... това пък от какво иде?!?

много се извинявам че напълних темата с толкова ядове ама... май са си алфа- проблеми тези
      Нищо от казаното по-горе не е нормално. Загряла на 90 градуса. Оборотите трябва да са м/у 800 - 900.

М/у другото оборотомера (поне на алфите които съм виждал винаги на празен ход показват повече обороти). Дефакто на компютъра показва 860, а на оборотомера 1000.

Тай, че да не би и при теб да е така?

За стрелката на бензина явно имаш проблем с поплавъка. Често срещан проблем. Е, не чак такъв като твоя, но е проблемна част. Никога не показва вярно. Особено когато имаш малко гориво в резервоара. При мен падне под 1/4 и ми светла лампата а аз имам гориво за още 200 км примерно. Винаги каот ми светне лампата отивам да зареждам и зареждам най-много 55 литра.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
        Винаги каот ми светне лампата отивам да зареждам и зареждам най-много 55 литра.
        Обема на резервоара е 63 литра а резервата е 8 литра.
        sigpic
        "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

ми не е просто така, защото усещам как се форсира мотора.

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
            Обема на резервоара е 63 литра а резервата е 8 литра.
            Как бе? Не е ли 70 литра?
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

63+7резерва е. Това го има на супурнайсе места във форума.
              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

да мамка му- трябва в понеделник да заведа колата на майстор... имам достатчъно много неща за проверка:

-що скърца на гума при преминаване на неравности
                -що ебава оборотите
                -ще не загрява
                ...

посъветвайте ме за сервиз моля моля моля!!! От София съм както казах

един колега със Selespeed ми каза, че бил чел тук във форума за някой Петко или Пенчо дето много ги чаткал алфите! моля насочете ме към сервизче

Иключвам Италсервиз и оня другия оторизиран...

благодаря предварително

Comment

-щот са ти заминали тампоните на горните носачи -
                  -мръсен дросел, евентуално МПХ, ламбда сонда -
                  - термостат -
                  Точно по тези три въпроса има неизброимо количество теми.
                  А пък сервизите в София си ги повтарям като мантра вече:
                  Бобо http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=9045
                  Лисан
                  Вантотрейд
                  Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                  ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                  Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

много много благодаря колега аз търсих за графа сервизи, но не намерих затова потърсих! Ще звънна на колегата Бобо да видим Алфонсо кво ще го правим...

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                      -щот са ти заминали тампоните на горните носачи -
                      -мръсен дросел, евентуално МПХ, ламбда сонда -
                      - термостат -
                      Точно по тези три въпроса има неизброимо количество теми.
                      А пък сервизите в София си ги повтарям като мантра вече:
                      Бобо http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=9045
                      Лисан
                      Вантотрейд
                      Сори за спама, но аз съм с чисто нов термостат, а само в задръстване стрелката ми сочи 90'C и съвсем леко да мръдне над това, се вкл перката. През останалото време си държи по средата м/у 70 и 90! Това нормално ли е и ако не е, какво е решението? Дали термометърът не показва вярно или температурен датчик е заминал? Някой ако знае, да казва!
                      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                        Сори за спама, но аз съм с чисто нов термостат, а само в задръстване стрелката ми сочи 90'C и съвсем леко да мръдне над това, се вкл перката. През останалото време си държи по средата м/у 70 и 90! Това нормално ли е и ако не е, какво е решението? Дали термометърът не показва вярно или температурен датчик е заминал? Някой ако знае, да казва!
                        сега хвърлям едно бързо бобче и ще ти кажа що се ебава

сещаш се че трева да се види колата нали?
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                          Сори за спама, но аз съм с чисто нов термостат, а само в задръстване стрелката ми сочи 90'C и съвсем леко да мръдне над това, се вкл перката. През останалото време си държи по средата м/у 70 и 90! Това нормално ли е и ако не е, какво е решението? Дали термометърът не показва вярно или температурен датчик е заминал?---
                          И при мен е така нов термостат,ама държи така, тия BEHR явно не затварят добре, тоест когато е затворен, има пропуск /разни гуми и праоее/ и други колеги са го наблюдавали.А
                          Но както казва Търтея може и да има и други причини.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                            сега хвърлям едно бързо бобче и ще ти кажа що се ебава

сещаш се че трева да се види колата нали?
                            Мдаммм, естествено...
                            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                              63+7резерва е.
                              В смисъл че резервата е в тези 63 литра?Понеже книжката ми е на немски може да не съм го превел като хората но аз така го разбирам , обем на резервоара 63 л. резерва 7 л.
                              Last edited by Kuker; d.m.y г., 18:56.
                              sigpic
                              "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

значи момчета днес смених при бобо термостат и ламда сонда (не работела)

споменах, че искам да сложа газова уредба и ми обясни, че ако съм бил сложел- край с колата- щяло да счупи пак ламдата и абе край с колата.

ако това е така наистина- край с алфа епопеята- продавам я и край... как пък всяка кола може да сложи газ тая да не може

Comment

Working...
                                X